חזרה לEmployer Branding

מהן נקודות המגע ב'מסע המועמד' וכיצד למפות אותן

לפני שצרכנים מחליטים לקנות, הם עוברים תהליך חשיבה ארוך. לוקח להם זמן ללמוד על חברה ועל המוצר או השירות שהיא מציעה לפני שהם מחליטים בסופו של דבר אם הם רוצים לבצע רכישה. מסע לקוח זה אינו שונה מאוד ממסע המועמד, מה שמראה כי גיוס ומכירות מאוד דומים.

מועמדים עוברים מספר שלבים במסע המועמדים לפני שהם מחליטים להגיש מועמדות לחברה שלכם. למען האמת, כשהם מקבלים את החלטתם הסופית להגיש מועמדות, השלב השני של המסע שלהם מתחיל.

הבנת מסע המועמד חיונית לשיפור חווית המועמד הכוללת ולגיוס הכישרון הטוב ביותר. ככל שהשוק הפך להיות מאוד 'ממוקד מועמדים', זה הופך להיות יותר ויותר קשה להשיג מועמדים להגיע לשלבים התחתונים במשפך השיווק. הבנה מה עובר על המועמדים יכולה לשפר את כל תהליך הגיוס שלכם כדי להבטיח שהמועמדים לא יתפטרו או ינשרו בתהליך.

מהו מסע המועמד?

ניתן להגדיר את מסע המועמדים כחוויות שעוברים מחפשי עבודה בתהליך חיפוש העבודה. זה מתחיל לפני שהמועמדים מגישים מועמדות לעבודה, והוא נמשך גם לאחר שגייסתם את המועמד.

הבנת מסע המועמד יכולה לשפר את חווית המועמד, להוזיל את העלות והזמן להעסקה ולבנות מותג מעסיק חזק יותר.

הגדרת מסע המועמד לא צריכה להשתנות יותר מדי מחברה לחברה, אם כי ייתכן שנקודות המגע של מסע המועמדים, תלוי בתהליך הגיוס הייחודי שלהם.

מהן נקודות המגע למסע המועמד?

מסע המועמדים הוא תהליך רב-שלבי שעוברים המועמדים בחיפוש העבודה שלהם. באופן כללי, יש שבע נקודות מגע למסע של מועמדים:

  • Awareness (מודעות)
  • Consideration
  • Interest
  • Application
  • Selection
  • Hire
  • Onboarding

ניתן לתאר את שלוש נקודות המגע הראשונות כשלב טרום היישום. בשלב זה, תפקידכם כמגייסים הוא בעיקר לעסוק בשיווק גיוס כדי להגיע למחפשי עבודה פסיביים. זה אומר למשוך את תשומת הלב של המועמדים הפוטנציאליים שלכם, לגרום להם להתרגש לעבוד בחברה שלכם, ובסופו של דבר לגרום להם להגיש מועמדות.

השלב של לפני הגשת המועמדות של מסע המועמדים כולל את כל נקודות המגע שיש למועמדים עם החברה שלכם לפני הגשת הבקשה. אלה יכולים להיות מקוונים וגם לא מקוונים.

דוגמאות לכך:

  • הצגת מודעות דרושים שלכם
  • שיחה עם נציג החברה ביריד קריירה
  • ביקור באתר הקריירה שלכם
  • ביקור בדפי המדיה החברתית של החברה שלכם
  • שיחה עם מישהו שהם מכירים בחברה
  • כל אינטראקציה שאולי הייתה להם כלקוחות

כל נקודת מגע עם החברה שלכם משחקת תפקיד בשאלה האם מועמדים פוטנציאליים יהפכו למועמדים בפועל. זו הסיבה שחשוב לוודא שכל נקודת מגע תעניק למועמדים הפוטנציאליים חוויה חיובית.

השלב שלפני הגשת המועמדות (Pre-Application Phase) מורכב משלושה שלבים:

  1. מודעות

אלו הן הראשונות בנקודות המגע של מסע המועמדים עם החברה שלכם. הם גורמים למועמדים פוטנציאליים להיות מודעים למי אתם, מה הארגון שלכם עושה ואיך זה לעבוד שם. בשלב זה, המועמדים רק מכירים אתכם. זה יכול להיות דרך עבודות או שיח עם עובד נוכחי.

  1. שיקול

כאשר מועמדים חוו כמה מנקודות המגע שלכם, הם נכנסים לשלב השיקול, שבו הם קובעים אם הם מעוניינים לעבוד בחברה שלכם.

במהלך שלב זה, ייתכן שיהיו להם נקודות מגע נוספות עם החברה שלכם (כמו מפגש עם נציגים בירידי עבודה או ביקור בדף הקריירה שלכם) שיובילו אותם לשלב הבא או יסננו אותם ממסע המועמדים.

חשוב לזכור שמועמדים פוטנציאליים יכולים לחזור לשלב המודעות משלב השיקול. מסע המועמד אינו תהליך ליניארי עבור כולם, במיוחד בשלב שלפני הגשת המועמדות.

  1. עניין

בשלב זה, מועמדים פוטנציאליים מעוניינים באמת לעבוד עבור החברה שלכם. זהו השלב האחרון בתהליך החשיבה לפני הגשת המועמדות.

כאשר מועמדים פוטנציאליים הגיעו לשלב זה, סביר להניח שהם יגישו מועמדות אלא אם כן יקרה משהו (כמו קבלת הצעת עבודה מחברה אחרת שאליה פנו). יש עדיין כמה נקודות מגע בשלב זה. דוגמאות נפוצות כוללות מודעות דרושים ממוקדות מחדש או מועמדים שולחים דוא"ל כדי לשאול שאלות על המשרה.

שלב הגשת הבקשה: הגשת מועמדות, בחירה וגיוס

ברגע שמועמד מתחיל למלא את טופס המשרה באתר שלכם, הוא נכנס לנקודת המגע של מסע המועמד. מרגע זה, יש לכם הרבה יותר שליטה על האופן שבו הם תופסים אתכם ואת החוויות שלהם אתכם. שלב הגשת המועמדות כולל את כל מה שקורה מהרגע שהמועמדים ממלאים את טופס המשרה ועד לרגע ששכרתם או דחיתם אותם.

לשלב זה של מסע המועמד יש שלושה שלבים עיקריים:

  1. יישום

שלב הגשת הבקשה מתחיל באופן טבעי כאשר המועמדים ממלאים את טופס המשרה ומסתיים כאשר הם נדחים או לאחר ראיונות העבודה.

האופן שבו אתם מתקשרים עם המועמדים במהלך שלב זה, הוא גורם מכריע בקביעת התפיסה שלהם לגבי החברה שלכם. כמו כן, הדרך שבה אתם דוחים מועמדים חשובה לשים עליה דגש. זה כולל תקשורת פנים אל פנים כנקודת המגע העיקרית שלו.

בשלב זה, יש לכם הזדמנות מצוינת להראות למועמדים שלכם במה החברה שלכם עוסקת ומדוע הם צריכים לעבוד שם.

  1. בחירה

שלב הבחירה מתחיל מיד לאחר הראיון/יות.

במהלך שלב זה, אתם מעריכים את המועמדים שלכם על סמך הראיונות שלהם. עבור המועמד זה אומר הרבה המתנה. למרות שרוב החברות אינן מתקשרות יותר מדי עם מועמדים בשלב זה, אתם עדיין יכולים ליצור נקודות מגע כדי לשפר את חווית המועמד.

לדוגמה, תוכלו לשלוח אימייל כדי להודות למועמדים על זמנם ולהודיע ​​להם כמה זמן ייקח לפני קבלת ההחלטה שלכם. אתם יכולים גם לשלוח להם חומרי לימוד אם הם רוצים לדעת יותר על החברה שלכם.

  1. גיוס עובדים

השלב האחרון בשלב הגשת הבקשה הוא כאשר מועמדים מקבלים עובדים או נדחים לאחר סיום שלב הראיונות. מגייסים רבים רואים בצעד זה את השלב האחרון במסע המועמד.

שום דבר לא יכול להיות רחוק יותר מהאמת עבור אלה המבקשים ליצור חווית מועמד נהדרת. נקודת המגע לשלב זה היא השיחה או המייל המודיעים למועמד על ההחלטה. אם אתם דוחים מועמד, וודאו שאתם מודיעים לו מדוע הוא לא עבר. שקיפות בתהליכי הגיוס שלכם משפרת משמעותית את חווית המועמד.

השלב שלאחר שליחת המועמדות: אונבורדינג

מגייסים שוכחים לעתים קרובות את תהליך האונבורדינג. הם כל כך נקלעים לתהליך הגיוס, שלעתים קרובות יש להם מעט זמן לחשוב על הגיוס המוצלח שהם ביצעו.
מנהג זה, לעומת זאת, עלול להזיק לחברה.

אונבורגינג

אונבורגינג למועמדים שלכם היא חלק חיוני במסע המועמדים. יש לה השפעה משמעותית על האם המועמד שלכם יישאר בחברה שלכם לאחר תקופת המבחן.

כמגייסים, אתם כבר אמורים לחשוב על שלב האונבורגינג לפני שאתם מגייסים. אחרי הכל, אתם לא רוצים לאבד עובד רק חודש אחרי שהשקעתם כל כך הרבה זמן, מאמץ ומשאבים בתהליך הגיוס.

ההשתלבות כוללת אנשים שונים ממחלקות שונות. השיטה הטובה ביותר כוללת לפחות אדם אחד מצוות העובדים החדש ואחד מאנשי משאבי אנוש או גיוס עובדים. איש משאבי האנוש יכול לדאוג לכניסה לחברה בעוד שחבר הצוות מבצע את ההטמעה בצוות.

מיפוי נקודות המגע שלכם במסע המועמדים

מיפוי מסע המועמד חיוני כדי להבין מה עובר על המועמדים שלכם ומה אתם יכולים לעשות כדי לשפר את חווית המועמדים. זה יכול לעזור לכם לשפר את המסע כדי להבטיח שאתם מושכים את המועמדים הטובים ביותר, לקצר את זמן תהליך הגיוס ולהפחית את עלויות הגיוס.

מיפוי מסע המועמד שלכם יכול להתבצע בשלושה שלבים:

שלב 1: הגדירו את דמות (פרסונה) המועמד שלך

הבנת המועמדים האידיאליים שלכם היא הצעד הראשון במיפוי מסע המועמדים. אתם צריכים להבין את המסע של מי אתם ממפים, אחרי הכל. יצירת פרסונה מועמד.ת היא אחת הדרכים לעשות זאת.

יצירת פרסונות מועמדים דומה ליצירת פרסונות של לקוחות. זה שיקול לגבי מה יהיה המועמד האידיאלי שלכם וכיצד אתם יכולים לתאר אותם. זה בסדר גמור שיש מספר פרסונות לכל משרה.

פרסונות מועמדים עוזרות לכם להבהיר את המסע של מי אתם ממפים לאיזו עבודה. זה חשוב מכיוון שלמועמדים שונים יכולים להיות מסעות שונים מאוד. מפתח בכיר, למשל, לא יעבור את אותו מסע כמו יועץ משפטי זוטר.

שלב 2: הגדירו את מסגרת מסע המועמד וזיהוי הצרכים של שלו

השלבים השונים ושבעת השלבים המתוארים לעיל צריכים להוות את הבסיס למפת המסע של המועמדים שלכם. מסגרת זו ישימה אוניברסלית שכן כל המועמדים עוברים כל שלב בתהליך, ללא קשר למקום בו הם מגישים בקשה.

הבסיס של כל שלב במסע המועמדים מורכב מצרכי המועמדים. כדי למפות את המסע כראוי, תצטרכו לחשוב מהם הצרכים הללו ואילו מחשבות ורגשות מניעים את התנהגות המועמדים.

המחשבות האלה עשויות להיות:

  • מודעות: מה החברה הזו עושה? מי הם?
  • שיקול: מה החברה הזו יכולה להציע לי?
  • עניין: מה מייחד את החברה הזו מאחרות? האם אני יכול לראות את עצמי עובד כאן?
  • בקשה: האם הבקשה שלי התקבלה? האם אקבל הזמנה לראיון?
  • בְּחִירָה: האם הם אוהבים אותי? האם התרשמתי טוב מהחברה?
  • לִשְׂכּוֹר: קיבלתי את העבודה!
  • אונבורדינג: מה עלי לעשות? מהן המשימות שלי? איך אני עושה את זה ואת זה?

התבוננות במחשבותיהם של המועמדים (הפוטנציאליים) עוזרת לכם להבין את מסע המועמדים הרבה יותר טוב. מתקשים לדעת מה המועמדים שלכם חושבים במהלך המסע שלהם?
נסו לשלוח שאלונים לאחר כל שלב בשלב היישום (הגשה, בחירה והעסקה).

שלב 3: מפו את נקודות המגע של המועמדים למסע

כדי למפות את המסע, עליכם לדעת מהן נקודות המגע בין החברה שלכם לבין המועמדים (הפוטנציאליים).

נקודות מגע מתייחסות לכל האינטראקציות שיש למועמדים עם החברה שלך. המשימה שלך היא לגלות את כל נקודות המגע האפשריות שיכולות להיות לפרסונה ספציפית בכל חלק במסע המועמד.

מספר נקודות המגע האפשריות שיכולות להיות למועמדים הוא אינסופי, במיוחד בשלב שלפני הגשת הבקשה. זה יכול להקשות על מיפוי כל נקודת מגע בודדת והיכן דמות המועמד שלכם תועיל ביותר. חשבו על ההתנהגויות שלהם: איך הם מבלים את זמנם? באילו אתרים הם מרבים לבקר? באילו ערוצי מדיה חברתית הם פעילים? נסו לזהות בין שלוש לחמש נקודות מגע לכל שלב במסע.

בעת מיפוי נקודות המגע, אל תשכחו ליצור רשימה של ערוצים שבהם מתרחשות האינטראקציות הללו. סקירת הערוצים מקלה עליכם לדעת היכן תוכלו להגיע לכל פרסונה, באיזה שלב של המסע ולאיזו עבודה.

שימוש במפת המסע של המועמד

מיפיתם את מסע המועמד שלכם; עכשיו מה?

המפה שלכם יכולה לעזור לכם בהרבה דברים. קודם כל, אתם יכולים להשתמש בה כדי לשפר את חווית המועמד. ניסיון מועמד הפך לאחד הגורמים הקריטיים ביותר ברכישת הכישרון הטוב ביותר. חווית מועמד גרועה יכולה לגרום נזק רב הן למותג העסק והמעסיק שלכם. מפת המסע מציגה לכם כל נקודת מגע והשלבים שעוברים המועמדים. זה עוזר לכם לקבל סקירה טובה של איך נראה תהליך הגיוס שלכם והיכן אתם יכולים לשפר את חווית המועמדים.

מפת המסע של המועמדים היא גם כלי נהדר שיעזור להפוך את תהליכי הגיוס שלכם ליעילים ואפקטיביים יותר. זה מאפשר לכם לזהות צווארי בקבוק בתוך התהליך ולקבל מושג טוב אילו חלקים בתהליך אינם מתנהלים כהלכה. כך תוכלו לשפר גם את החלטות הגיוס שלכם וגם לקצר את זמן ההעסקה שלכם.

לסיכום: הכישרון החדש שלכם הוא אנשים, לא מוצרים

מסעות מועמדים וניסיון מועמדים עוסקים באנשים ובמערכות יחסים. בתחילת הפוסט הזה, דיברנו על כמה דומה מסע הלקוח לרכישת כישרונות חדשים ולמסע המועמדים.

ההבדל המכריע בין מוצרים ואנשים הוא שאנשים הם ישויות חיות ונושמות עם רגשות. אנו פועלים לפי מה שאנו מרגישים, ולכן עלינו לשקול כל אינטראקציה שאנו עושים עם הסובבים אותנו.

כשמדובר במסעות מועמדים, זה חיוני יותר מאי פעם. לא רק שאתם רוצים להרשים, אתם צריכים שהמועמדים שלכם ירגישו בטוחים, מוערכים ומודעים בכל שלב – גם אם תחליטו שאין לכם מקום עבורם באותו זמן.

השתמשו במסע ובמפת המועמדים כדי לשמור על האנשים שלכם. השתמשו בהם כדי לגרום לשכירים האפשריים שלכם להרגיש באמת חשובים ומטופלים, ותצליחו להגביר מגוון משמעותי הרבה יותר של מועמדים דרך משפך ה'רכישה' שלכם.

candidate journey

הישארו מעודכנים