בניית קהילות

אנשים זקוקים לקהילה אמיתית. רשת של אנשים שהם יכולים להתחבר, לשתף ולצמוח איתם. הרצון הזה לקהילה מניע את האופן שבו אנו מתקשרים זה עם זה ומחוצה לה. זה משפיע גם על האופן שבו אנשים מתקשרים עם עסקים וארגונים.

היום אנשים מחפשים יותר מסתם מוצר … הם מחפשים תחושה של זהות ושייכות משותפת. הם רוצים לתרום ולהיות חלק ממשהו שאכפת להם ממנו.

כתוצאה מכך, יותר ויותר חברות שוכרות אנשי מקצוע מהקהילה שיגדלו ויעסיקו את קהילות הלקוחות, העובדים והשותפים שלהם. על פיSprout Social  21% מהצרכנים נוטים יותר לקנות ממותגים הנגישים באמצעות מדיה חברתית – מה שאומר שזה מרכיב קריטי באסטרטגיית השיווק שלך. תפקיד מנהל הקהילה בונה אישיות מותגית ואמון צרכנים, מה שיכול בסופו של דבר להוביל להגברת המודעות ולביצועי החברה.

מנהל קהילה משמש כפנים המקשרים בין ארגון לקהל שלו. הם משמשים כקול, הטון והמנחה של המותג באמצעות תמיכה בקהילה, הפצת תוכן ומעורבות דיגיטלית לבניית נוכחות ואמון של המותג, הן באופן מקוון והן באופן אישי.

כחלק מבניית האסטרטגיה לבניית הקהילה המבוקשת, אני אבנה ואייעץ בכל השלבים ההכרחיים בשלב זה, הכוללים: איתור הצרכים של המותג/ארגון וגם קהל היעד, קביעת מטרות ויעדים ברורים, המלצה לפלטפורמה נכונה לניהול הקהילה, בניית תהליך אונבורדינג מסודר, בניית תוכנית תוכן רלוונטית וכמובן ניהול הקהילה בפועל

תהליך העבודה

1

איתור הצרכים של המותג וזיהוי האנשים הרלוונטיים למשימה

הקהילה שלך צריכה להיות מאורגנת כמו העסק שלך. בדיוק כמו שיש בחברה מנכ"לים, מנהלים ומפקחים, אתם רוצים שיהיו לכם חברי צוות המוקדשים למשרות ספציפיות בקהילה שלך.

כהרחבה של המותג שלך, נרצה שהקהילה שלך תתנהל בצורה חלקה. כבר בהתחלה נגדיר לכל חבר צוות המזוהה עם הקהילה את תפקידו וכיצד הוא משתלב בצוות הגדול יותר

2

הגדרת מטרות ויעדים ברורים

זהו השלב הראשון בבניית קהילה מקוונת, ואי אפשר להמשיך לשלב 2 בלעדיה. אם לקהילה שלך אין מטרה, אנשים לא יבינו מדוע הם צריכים להצטרף אליה. הקהילה שלך נותנת משהו לחברים בה; השאלה היא: מה החוויה שהיא מעניקה ללקוחות (חברי הקהילה) שלך? בשלב זה, נגדיר את המטרה העיקרית לבניית הקהילה, איתור קהל היעד והצרכים שלה. מידע זה יאפשרו להתחיל לחשוב כיצד להתאים את תוכן העסק שלך לקהל היעד ולפלטפורמה הרלוונטית שתיבחר.

3

בחירת פלטפורמה מתאימה

עכשיו כשיש לכם את המטרה שלך, עליכם למצוא את הפלטפורמה המתאימה ביותר. שאלה חשובה לשאול את עצמך כרגע היא, "לכמה אנשים אני רוצה לטפח את הקהילה הזו?" אם אתם מעוניינים ליצור קהילה של 10 אנשים, תוכלו ליצור צ'אט בקבוצת ווטסאפ, קבוצת טלגרם או קבוצת DM באינסטגרם. אם אתה מעוניינים ליצור קהילה של 100,000+ אנשים, תרצה להסתכל על פלטפורמות אחרות, כמו Reddit או קבוצת פייסבוק.

4

בניית פרסונות (חברי) קהילה רלוונטיים

המטרה היא למלא את הקהילה עם חברי קהל היעד שלך. פרופיל החברים צריך לשקף את הפרופיל של דמות הלקוח שלך ולענות על השאלה: את מי משרתת הקהילה הזו?
ברגע שנדע מי החברי הקהילה האידיאליים שלכם, נרצה להשיב לשאלות הבאות:

 

מה נותנת להם הקהילה הזו שלא היה להם קודם?

איך הם מרגישים לפני שהם מצטרפים אליו?

איך הם מרגישים לאחר שהצטרפו אליו?

5

הגדרת כללים ונורמות

הקהילה משרתת את החברים בה, והם צריכים להתנהל ע"פ כל הכללים שנגדיר מראש. כללי ונורמות הקהילה הם מהעקרונות החשובים ביותר משום שהם מעצבים את השיח ויוצרים את כל מה שאנו מבקשים

להשיג. ניתן להגדיר חוקים כלליים או ספציפיים, בהתאם לאופי הקבוצה והמשתמשים, רמת הרגישות שלה וכו'

הישארו מעודכנים