ChatGPT יכול להיות משנה משחק עבור משווקים
השחרור האחרון של צ'אטבוט ChatGPT בנובמבר 2022 יצר עניין ציבורי משמעותי. במהותו, ChatGPT הוא צ'אט בוט המופעל על ידי בינה מלאכותית המאפשר למשתמשים לדמות שיחות דמויות אדם עם בינה מלאכותית.
GPT ראשי תיבות של Generative Pre-trained Transformer, מודל עיבוד שפה שפותח על ידי חברת הבינה המלאכותית האמריקאית OpenAI. מודל השפה GPT משתמש בלמידה עמוקה (Deep Learning) כדי לייצר תגובות דמויות אדם. למידה עמוקה היא ענף של למידת מכונה הכוללת אימון רשתות עצביות מלאכותיות כדי לחקות את המורכבות של המוח האנושי, כדי לייצר תגובות דמויות אדם.
ל-ChatGPT יש ממשק ידידותי למשתמש המשתמש בטכנולוגיה זו, המאפשר למשתמשים לתקשר איתו באופן שיחתי.
לאור הטכנולוגיה החדשה הזו, עסקים וצרכנים כאחד גילו עניין רב כיצד חדשנות כזו יכולה לחולל מהפכה באסטרטגיות השיווק ובחוויות הלקוחות.
מה כל כך מיוחד ב-ChatGPT?
מה שמייחד את ChatGPT מצ'אטבוטים אחרים הוא גודל מערך הנתונים שלו. צ'אטבוטים מאומנים בדרך כלל על מערך נתונים קטן יותר באופן מבוסס כללים שנועד לענות על שאלות ספציפיות ולבצע משימות מסוימות.
ChatGPT, לעומת זאת, מאומן על מערך נתונים עצום – 175 מיליארד פרמטרים ו-570 גיגה-בייט – ומסוגל לבצע מגוון משימות בתחומים ותעשיות שונות. 570GB שווה ערך ליותר מ-385 מיליון דפים ב-Microsoft Word.
בהתחשב בכמות הנתונים, ChatGPT יכול לבצע פעילויות שונות הקשורות לשפה הכוללות מענה על שאלות בתחומים ומגזרים שונים, מתן תשובות בשפות שונות ויצירת תוכן.
בשורה למשווקים?
בעוד ש-ChatGPT עשוי להיות כלי אדיר עבור משווקים, חשוב להבין את האפשרויות והציפיות הריאליות ממנו כדי להפיק ממנו את התמורה המקסימלית.
באופן מסורתי, עם הופעתן של טכנולוגיות חדשות, צרכנים נוטים לעבור את מחזור 'ההייפ של גרטנר'. בעצם, המחזור של גרטנר מסביר את התהליך שעוברים אנשים כשהם מאמצים טכנולוגיה חדשה.
המחזור מתחיל עם טריגר החדשנות והשיא של שלבי טריגרים מנופחים כאשר הצרכנים מתלהבים מטכנולוגיה חדשה ומתחילים לבנות ציפיות. אז הצרכנים מבינים את המלכודות של הטכנולוגיה, ויוצרים פער בין הציפיות למציאות. זה נקרא שוקת ההתפכחות.
לאחר מכן מגיע שיפוע ההארה כאשר הצרכנים מתחילים להבין את הטכנולוגיה ולהשתמש בה בצורה הולמת והגיונית יותר. לבסוף, הטכנולוגיה הופכת לאימוץ נרחב ומשמשת כמתוכנן בשלב הרמה של הפרודוקטיביות
אפשרויות של ChatGPT
במתכונתו הנוכחית, ChatGPT אינו יכול להחליף את הגורם האנושי בשיווק, אך הוא יכול לתמוך ביצירת תוכן, לשפר את שירות הלקוחות, לעשות אוטומציה למשימות חוזרות ונשנות ולתמוך בניתוח נתונים.
תמיכה ביצירת תוכן: משווקים עשויים להשתמש ב-ChatGPT כדי לשפר את התוכן הקיים על ידי שימוש בו כדי לערוך עבודה כתובה, להציע הצעות, לסכם רעיונות ולשפר את קריאות העותקים הכוללת. בנוסף, ChatGPT עשוי לשפר את אסטרטגיית האופטימיזציה למנועי חיפוש על ידי בחינת מילות מפתח ותגים אידיאליים.
שיפור שירות הלקוחות: עסקים עשויים לאמן את ChatGPT להגיב לשאלות נפוצות וליצור אינטראקציה עם לקוחות בשיחה דמוית אדם. במקום להחליף את הגורם האנושי, ChatGPT יכול לספק תמיכת לקוחות 24/7. זה יכול לייעל את המשאבים העסקיים ולשפר תהליכים פנימיים על ידי השארת משימות בעלות השפעה ורגישות לבני אדם. ניתן לאמן את ChatGPT גם בשפות שונות, מה שמשפר עוד יותר את חווית הלקוח ושביעות הרצון.
אוטומציה של משימות שיווק שחוזרות על עצמן: לפי דוח HubSpot משנת 2015, משווקים השקיעו חלק ניכר מזמנם במשימות שחוזרות על עצמן, כמו שליחת מיילים ויצירת פוסטים במדיה חברתית. בעוד שחלק מהאתגר הזה טופל בתוכנה לניהול קשרי לקוחות, ChatGPT עשוי לשפר זאת על ידי מתן שכבה נוספת של התאמה אישית באמצעות יצירת תוכן יצירתי.
בנוסף, ChatGPT עשוי להיות מועיל במשימות אחרות, כגון תיאורי מוצרים. עם גישה לשפע של נתונים, ChatGPT יוכל לעדכן ולהתאים באופן תדיר את תיאורי המוצרים, מה שיאפשר למשווקים להתמקד במשימות בעלות השפעה גבוהה יותר.
מגבלות של ChatGPT
בעוד שהמגוון הרחב של האפשרויות לשיפור תהליכי שיווק באמצעות ChatGPT מפתים, חשוב לעסקים לדעת על כמה מגבלות מרכזיות ומתי להגביל או להימנע משימוש ב-ChatGPT בפעילות העסקית.
אינטליגנציה רגשית: ChatGPT מספקת תגובה ותכנים כמו אנושיים מתקדמים. עם זאת, חשוב להיות מודעים לכך שהכלי הוא דמוי אדם בלבד. בדומה לאתגרים המסורתיים עם צ'אטבוטים, מידת הדמיון האנושי תהיה חיונית לשיפור תהליכים ויצירת תוכן.
משווקים יכולים להשתמש ב-ChatGPT כדי לשפר את חווית הלקוח, אבל בלי בני אדם שיספקו רלוונטיות, אופי, חוויה וחיבור אישי, יהיה מאתגר לנצל את ChatGPT במלואה. הסתמכות על ChatGPT כדי לבנות קשרים ומעורבות עם לקוחות ללא מעורבות של בני אדם עלולה להפחית את הקשר המשמעותי של הלקוחות במקום לשפר אותו.
דיוק: אמנם התוכן השיווקי עשוי להיראות הגיוני, אך חשוב לציין ש-ChatGPT אינו חף משגיאות ועלול לספק תשובות שגויות ולא הגיוניות. משווקים צריכים לסקור ולאמת את התוכן שנוצר על ידי ChatGPT כדי למנוע שגיאות אפשריות ולהבטיח עקביות עם המסר והתדמית של המותג.
יצירתיות: הסתמכות על ChatGPT לתוכן יצירתי עשויה לגרום לאתגרים לטווח קצר וארוך. ל-ChatGPT אין חוויה חיה של יחידים והבנת המורכבות של הטבע האנושי. הסתמכות יתרה על ChatGPT עלולה להגביל את היכולות היצירתיות, ולכן יש להשתמש בה כדי לתמוך ברעיונות ולשפר תוכן קיים תוך כדי מתן מקום ליצירתיות אנושית.
האם יחליף בני אדם?
אין ספק שבהמשך ChatGPT יחליף משרות קיימות ויביא להתייעלות בארגונים בכל הקשור לכוח אדם, אבל בעוד של-ChatGPT יש פוטנציאל לשפר את יעילות השיווק, עסקים צריכים להשתמש בטכנולוגיה רק ככלי לסייע לבני אדם, לא להחליף אותם (לפחות בשלב זה). ChatGPT יכול לספק תוכן יצירתי ולתמוך ברעיונות תוכן. עם זאת, הגורם האנושי עדיין חיוני לבחינת התפוקות וליצירת מסרים שיווקיים התואמים את האסטרטגיה והחזון העסקי של החברה.
עסק שאין לו אסטרטגיית שיווק חזקה לפני שילוב ChatGPT נשאר בחיסרון תחרותי. עם זאת, עם אסטרטגיות ותוכניות שיווק מתאימות, ChatGPT יכול לשפר ולתמוך ביעילות בתהליכי שיווק קיימים.